Revista literaria avant la lettre

Sortir de l’estepa

by

El dia abans totes les tribus mongols el van proclamar el gran Khan però Temujin no estava d’humor per començar a travessar l’estepa per conquerir el món. A més, això de les conquestes ja no es porta: el soft power és més eficient, ho havia llegit en algun lloc. Amb l’última caravana i del Regne dels Qi havia arribat una cosa anomenada Tik Tuk, aquesta eina tenia la capacitat de fer arribar la veu d’una persona a tot el món. Si molts inútils s’havien fet virals i famosos amb ella, què no podria fer el gran Khan? Havia arribat el moment que el seu rostre i el cant difònic mongol es veiés i ressonés més enllà de l’estepa. Quan tingués una bona base de seguidors, donaria a conèixer el seu canal de Patron per tal que els seus súbdits paguessin els tributs que tocaven a l’imperi. Qui sap… potser faria una Ted talk algun dia… «Com crear un imperi sense sortir de la iurta» en seria el títol.

Els primers podcasts que va fer van ser ben rebuts entre les tribus, tothom hi va dir la seva per millorar-ne la qualitat. Ara bé al cap d’unes quantes setmanes va quedar clar que estaven estancats: ni els podcasts ni els vídeos es feien virals, ni tan sols aconseguien nous seguidors. Això va fer que les tribus mongols es reunissin altre cop per discutir el tema: les estadístiques d’incidència de cada acció penjada a internet no enganyaven, estava clar que el seu missatge no sortia més enllà del públic de l’estepa. A l’assemblea de tribus hi va haver moltes idees: interpel·lar un influencer per tal que els hi repiulés la seva causa, comprar bots, passar-se a un idioma més global… però de totes les propostes n’hi va haver una que era la victoriosa: els vídeos que més èxit tenien a les plataformes eren d’animals, i més concretament, de gats. Per tant, la missió de les tribus mongols va quedar ben definida: havien d’anar allà a on hi haguessin gats, agafar-ne, portar-ne a l’estepa i començar a fer vídeos. L’endemà, les tribus amb Temujin al capdavant es van equipar per sortir de l’estepa i començar la seva expansió cap al sud i cap a l’oest en direcció a Egipte, terra originària dels felins. Quan per fi haguessin arribat a la terra dels faraons, podrien exercir el soft power, es farien virals i el gran Khan podria fer finalment la seva Ted talk.

Recomendamos