Revista literaria avant la lettre

Cine-fòrum al Casal Autogestionat Rasputin

by

31 de Novembre

La terra per qui la treballa. El concepte de la ruralitat en l’era de la globalització. De la teoria marxista a la realitat zapatista. Els horts urbans són una exaltació encoberta dels Kibutz? Amb Ken Bellido, col·lectiu «Raves against the machine».

Pel·lícula: Gremlins 2.


7 de novembre

Ella vs Ella. Noves exegesis en el discurs de gènere. Lectures interessades o reivindicacions necessàries? Paris Hilton llegeix Simone de Beauvoir: estratègies, reptes, aproximacions, amb Càrol Swartzman, Càtedra Julio Salinas per a la Igualtat (URV).

Pel·lícula: Un pez llamado Wanda.


14 de novembre

El meu nom és Yang. Àsia com el paradigma de l’Altre. Reducció, estigmatització i assimilació de les noves cultures: ampolles de ratafia amb un llangardaix a dins, amb Leandro Lee de la plataforma «Con palillos mejor» (Hostafrancs).

Pel·lícula: Dirty Dancing.


21 de novembre

El capital ja no és capital. De la llibreta de tota la vida als diners intel·ligents. Els diners porten la felicitat: la banca ètica. Compromisos, distòpies i falses esperances. Els números vermells de Mao. El calendari com a instrument de submissió, amb Lali Roca, ex-broker i ex-podòloga.

Pel·lícula: La jungla de cristal.


28 de novembre

No sé què tinc. Reformular el nostre interior: el viatge cap a nosaltres mateixos. On volem anar quan no sabem d’on venim? D’on venim quan no sabem on anar? Anar, venir. No saber. Saber que venir no és el mateix que anar i viceversa, amb Rahnma Ra, monjo budista, periodista i actor.

Pel·lícula: Los Goonies.

Recomendamos